Anugerah Terindah

Genap 11 Sept 2015, 2 tahun sudah anugerah Allah pada saya dan suami.. Hadiah berharga yang menyerikan rumah kami. Satu-satunya anak yang kami ada setakat ini (insya Allah bertambah lagi).

Tak boleh lupa saat-saat kelahiran si comel... Dua hari lewat dari tarikh asal.. Berdebar, risau, x sabar, macam2 perasaan keluar. Akhirnya Allah hadirkan baby comel ni pada 11 Sept 2013 jam 6.02 pagi.. Ada saya ceritakan pada entry tahun lepas.. Rasanya pengalaman ni saya takkan lupa dan setiap tahun saya akan ceritakan pada anak saya..

Actually teringin nak rasai lagi pengalaman tu, tapi belum masanya lagi. Kita tunggu dan bersabar ye..hihi..

Apa yang saya nak ceritakan ialah pengalaman 2 tahun menjadi mama. Mungkin pada mereka pengalaman saya tak la sebanyak mereka yang anak dah ramai.. Tapi untuj saya pengalaman ini banyak mengajar saya erti sabar. Saya memang agak kasar dan keras. Ditambah beban kerja dan perjalanan jauh ke tempat kerja buat saya rasa tertekan. Bila pulang ke rumah ank merenggek saya jadi rimas... Tapi, bila tengok wajah comel tersenyum minta perhatian, saya sendiri yang menangis. Mengangis sebab rasa berdosa tak layan anak dengan baik..

Dan apa yang saya buat, saya lebih dekatkan diri dengan Allah, berzikir berdoa mohon kesabaran dan kelembutan hati. Saya baca tips untuk ibu bapa di blog-blog dan berkongsi pendapat dengan kawan-kawan. Alhamdulillah lebih rasional skit skrg ni. Hihihi... Doakan saya jadi mama yang baik dan penyayang.. Dan doakan anak saya jadi anak yang solehah.  ✌

Hayfa Sofia 2 tahun

No comments:

Post a Comment

meh komen skit (*_*)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...