Tips: Masuk Rumah Baru

Assalamualaikum...
Hi...
Saya nak kongsi tips masuk rumah baru.. Ini berdasarkan apa yang saya search dan pendapat saya. Maklum la, saya pun memang nak masuk rumah. Jadi sambil-sambil saya buat persediaan, saya kongsikan sekali...
1. Pastikan sebelum masuk periksa keadaan rumah. Yang mana perlu dilaporkan pada kontraktor. Paip pecah ke, pintu rosak ke, sinki senget ke... Kalau dah duduk susah nak panggil diorang betulkan.
2. Pasang grill. Sebabnya kalau pasang lampu kipas dulu tapi tak duduk lagi, kena rembat lampu kipas, nayaaa je..hihi
3. Lepas baru buat wiring... Jangan basuh lagi sebab kerja-kerja wiring tu akan tinggalkan habuk dan pasir simen..
4. Oh ye, kalau budget lebih, buat la renovation terus. Kitchen kabinet ke apa ke.. Selalunya isteri-isteri la yg suka sangat bab kitchen kabinet ni kan..
5. Dah selesai semua baru basuh lantai.. Basuh lantai ni pun ada tips tau.. Bukan macam mop biasa. Rumah tu baru siap so banyak kesan-kesan cat, pasir, habuk... Setakat mop biasa atau basuh dengan air gitu je tak bersih... Nanti saya bg tips ni pulak.
6.. Baru la masuk rumah...
Erm, ada ke tips lain?? Meh la kongsi. Kot la saya tertinggal.. ✌

No comments:

Post a Comment

meh komen skit (*_*)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...