Alahan / Alergik - Apa Penawarnya?

Penyakit kulit ada berbagai jenis. Ada disebabkan jangkitan kuman seperti bakteria, virus dan kulat. Ada disebabkan oleh pengubahsuaian sistem imun seperti alahan, reaksi hipersenditif, resdung dan yang berkaitan dengan masalah dalan darah (ekzema dan psoriasis).

Saya mencadangkan beberapa suplement dari Shaklee untuk anda semua mencuba dan merasai kesannya. Kebanyakkan pengguna memang berpuas hati. Alahan atau resdung berkurangan selepas beberapa waktu pengambilan suplement ini secara konsisten. Antara suplement tersebut ialah...


Anti-oksida dan membaiki sel

Meredakan kegatalan pada kulit 

Detox toksin dalam badan

Meningkatkan penghasilan darah merah dan mengurangkan stress akibat kegatalan

Mencantikkan kulit dan menambah imun badan

Pengedar Shaklee Anda
Husna Razak
0132390653
nurulhusna.ar@gmail.com

Tips: Masuk Rumah Baru

Assalamualaikum...
Hi...
Saya nak kongsi tips masuk rumah baru.. Ini berdasarkan apa yang saya search dan pendapat saya. Maklum la, saya pun memang nak masuk rumah. Jadi sambil-sambil saya buat persediaan, saya kongsikan sekali...
1. Pastikan sebelum masuk periksa keadaan rumah. Yang mana perlu dilaporkan pada kontraktor. Paip pecah ke, pintu rosak ke, sinki senget ke... Kalau dah duduk susah nak panggil diorang betulkan.
2. Pasang grill. Sebabnya kalau pasang lampu kipas dulu tapi tak duduk lagi, kena rembat lampu kipas, nayaaa je..hihi
3. Lepas baru buat wiring... Jangan basuh lagi sebab kerja-kerja wiring tu akan tinggalkan habuk dan pasir simen..
4. Oh ye, kalau budget lebih, buat la renovation terus. Kitchen kabinet ke apa ke.. Selalunya isteri-isteri la yg suka sangat bab kitchen kabinet ni kan..
5. Dah selesai semua baru basuh lantai.. Basuh lantai ni pun ada tips tau.. Bukan macam mop biasa. Rumah tu baru siap so banyak kesan-kesan cat, pasir, habuk... Setakat mop biasa atau basuh dengan air gitu je tak bersih... Nanti saya bg tips ni pulak.
6.. Baru la masuk rumah...
Erm, ada ke tips lain?? Meh la kongsi. Kot la saya tertinggal.. ✌

Cuci Usus - Cara Nak Kempiskan Perut Buncit

Assalamualaikum. Selamat pagi... Dah sarapan pagi...

Pagi ni nak citer sikit pasal cuci usus.. Geli? haa, jangan geli-geli sebab penting sangat untuk kita jaga kesihatan usus kita. Dari situ la datangnya segala penyakit. Terutamanya sembelit dan kemungkinan boleh mengakibatkan kanser.


Perut buncit menandakan kolon yang tersumbat dengan najis dan berkerak

Kerak yang tersumbat
Macam mana nak keluarkan kerak-kerak ni? Pembedahan? hohoho jangan bazirkan banyak wang jika ada cara yang mudah dan murah. Apa tu?


Tarrrraaaa...

Makanan Tambahan Anak Bermula Umur Setahun

Untuk anak yang sudah berganjak ke umur setahun, sudah boleh diberikan makanan tambahan atau suplemen. Dan kebanyakan ibu bapa kini lebih memilih Shaklee kerana mereka percaya Shaklee adalah suplemen yang bersih, selamat dan berkesan.
Ini adalah senarai set untuk Si Kecil anda.

Mealshakes ➡ Lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral. Minuman multivitamin perasa vanila yang lengkap tanpa pewarna dan perisa tiruan. Mealshakes dapat menambah selera anak. Terutamanya yang tidak suka makan nasi. Ada juga yg dapat mengatasi masalah sembelit anak yang teruk.

Chewable Vita C ➡ Mengandungi biotin, asid folik, kalsium dan magnesium dalam membina tulang dan sel-sel dalam proses pembesaran.

Omega Guard ➡ Kaya dengan protien untuk membantu menyihatkan sel-sel. Mengandungi vitamin A, C, E, Zink dan Selenium sebagai anti-oksida. Lengkap dengan B-complex, zat besi untuk membentuk sel darah merah yang sihat.

Vitalea for Children ➡ Lenkap dengan 19 vitamin dan mineral. Membantu memberi nutrisi lengkap untuk anak-anak yang tak suka sayur dan buah-buahan. Membantu tumbesaran tulang dan otak dan meyokong sistem imun. 


KETAWA 15 MINIT

Bila kita ketawa secara tak sedar kita dah mengubah mood persekitaran dan diri kita sendiri. Bukan itu saja, ketawa juga boleh :

1. Melancarkan peredaran darah
   Tekanan darah, pernafasan dan kadar denyutan jantung akan meningkat semasa kita ketawa dan melancarkan peredaran darah.

2. Meningkatkan paras oksigen
   Semasa ketawa kita menghela udara dalam kauntiti yang banyak daripada biasa. paras oksigen dalam darah akan meningkat seterusnya melalui sel dan saraf otak. Tindak balas ini membantu meyegarkan minda dan meingkatkan daya tumpuan.

3. Otot-otot bersenam.
    Menurut kajian, tubuh kita seperti bersenam ketika ketawa kerana waktu ini otot-oto meregang teruta dibahaian perut, belakang badan dan muka.

4. Meningkatkan imuniti daya tahan terhadap deria sakit
    Hormon gembir endorfin dikeluarkan ketika ketawa. Endorfin meningkatkan imuniti dan daya tahan terhadap deria sakit.

5. Mengelakkan serangan jantung
    Penyelidik dari Universiti Maryland melaporkan seseorang yang suka keta lebih sukar mendapat serangan jantung.

6.  Ketawa membaiki hubungan sesama manusia.
    Kajian menunujukkan seseorang ya g suka berjenaka dan ketawa lebihsihat dan berpeluang untuk hidup lebih lama. Dan dia juga disenangi orang sekelilingnya.




Ketawa lah untuk hidup yang lebih sihat...


4 Jenis Senaman Ringkas Untuk Langsing

Dalam proses menguruskan badan, diet dan suplemen menjadi perkara utama dan mudah untuk kita buat. Tetapi untuk bersenam adalah sesuatu yang sukar atau kata lain MALAS... Banyak alasan yang dicipta dan yang paling polular adalah tak cukup masa.

Ini ada 4 jenis senaman ringkas yang boleh diikuti.

1. Pilates >> Boleh dilakukan di rumah kerana pergeraknya yang mudah. Apa yang perlu ada fokuskan adalah kawalan pernafasan serta pergerakan yang merupakan aspek penting dalam senaman ini.


2. Gim >> Bersenam di gim merupakan trend masa kini untuk mengekalkan gaya hidup sihat. Melakukan senaman yang sama akan menimbulkan kebosanan tetapi bila di Gim, anda boleh mempelbagaikan senaman dengan mengunakan peralatan yang ada. Jika anda mempunyai budget lebih, anda boleh mengupah jurulatih untuk membimbing anda.



3. Body Combat >> Body Combat adalah senaman kardio yang menggabungkan gerakan asas seni mempertahankan diri isitu karate, muay thai dan taekwando.


4. Yoga >> Senaman Yoga memerlukan anda untuk sentiasa bertenang dan berbas dan berfikir apa-apa. ia dapat membantu meningkatkan kosentrasi dan fokus dengan sesuatu yang anda lakukan.




14 Sebab Untuk Pilih Shaklee Energizing Protein

Manfaat protein soya termasuk tenaga, kecergasan dan stamina yang berterusan. Ditambah dengan faedah secara semulajadi yang mengandungi isoflavones yang tidak dapat didalam daging atau produk tenusu.

Antara sebab anda perlu pilih ESP.

1. 14 grams protien untuk setiap hidangan
2. Protein soya non-GMO dan mempunyai sijil IPP
3. Qualiti tertinggi yang berkaitan protein
4. sumber protein sayuran semulajadi
5. Semulajadi bebas kolestrol
6. Tiada lemak tepu
7. 1 gram jumlah lemak untuk setiap hidangan
8. Semulajadi bebas laktosa
9. 50% kalsium harian yang diperlukan
10. semua amino asid, termasuk 9 yang penting yang perlu anda dapatkan dari makanan harian
11. Pemprosesan menggunakan air untuk mengekalkan keadaan semulajadi isoflavones seperti genistein dan daidzein
12. Rasa vanila yang lazat.
13 Tiada tambahan pewarna, pemanis, warna dan perisa tiruan.
14. Disahkan halal.

#Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...