Saat terindah hidup wanita

Kepada semua wanita-wanita, apa agaknya perkara yang terindah dalam hidup korang?

💍💐 waktu korang di ijabkabul
🎓 waktu berjaya dapat ijazah/master/phd
📝 waktu dapat pekerjaan yang korang idam2kan
👶 waktu mengandung atau melahirkan anak

Pasti ada sesuatu yang terindah dalam hidup korang yang tak dapat dilupakan...kan... Antara perkara yang terindah dalam hidup saya adalah bila saya disahkan mengandung...bukan perkara lain tu tak seronok tapi bila mengandung ada sesuatu kelainan dalam hidup dan perubahan dari segi emosi, tindakan dan of coz bentuk bdn..hihi...

Bila kita dapat tahu kita mengandung, secara automatik terdetik dalam hati ada nyawa dalam rahim kita yang sedang membesar. Kita akan spontan menjadi lebih berhati-hati dalam setiap tindakan.. Pemakanan terjaga, mula ambil suplemen, baca bahan bacaan yang elok-elok, lebih banyak baca Al-Quran, buat senaman dan macam-macam lagi.

Sampai satu ketika bila bayi sudah matang kita akan dapat rasa degup jantung dan pergerakkan bayi kita. Masa tu hanya ibu-ibu yang tahu perasaan suka tu.. Betapa hebatnya ciptaan Allah SWT. Dan saat melahirkan adalah debaran maha hebat yang Allah berikan.. Sakit waktu melahirkan, tp bila lps 2-5  bulan dah tak ingat macam mana rasa sakit tu.. Ajaibkan.. Lepas tu mengandung lagi 😁.

Saya doakan semoga Allah bagi peluang kepada wanita-wanita didunia ni kesempatan dan peluang utk merasai pengalaman mengandung dan melahirkan. *saya pun nak rasa lagi 😁

✏ Untuk yang berusaha untuk mengandung boleh cuba set kesuburan: b- complex, gla complex, vitamin e dan zinc.

✏ Untuk yang dah mengandung boleh cuba set mengandung utk nutrisi ibu dan anak..

✏ Untuk yang dah melahirkan boleh cuba set bersalin...

Semua adalah untuk persedia sebelum dan selepas melahirkan anak... Menjaga kesihatan adalah penting untuk semua orang.. 😊

Hubungi Agen Shakee Terbaik Anda
Nurul Husna
013-2390653

No comments:

Post a Comment

meh komen skit (*_*)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...