Shaklee National Conference 5-7 Jun 2015

Assalamualaikum dan hi,


Semalam baru je berakhir Shaklee National Conference untuk tahun 2015 kt Mines International Exibiton Conviention Centre, Serdang. Walaupun dapat pegi hari Ahad 7 Jun 2015 je. dan sebelah pagi sahaja... tapi terasa keseronokan NC tu... mana taknya, tgk kawan-kawan diikhtiraf dalam Shaklee. Bila tgk kawan-kawan Shaklee naik pentas, semangat kita pun membara nak naik pentas untuk tahun hadapan.. kena usaha lebih lagi ni..

Macam-macam aktiviti yang diadakan sepanjang NC berlangsung, ada pemeriksaan kesihatan, keterangan berkenaan penjagaan kulit wajah, cara penggunaan pencuci rumah dan pencuci pakaian. Ada jualan barang-barang dari Shaklee jugak. Untuk pembelian RM500 ke atas dan RM1000 ke atas dapat lucky draw...memang meriah lah...tak rugi pegi walaupun sekejap.

Dalam dewan, selain pengikhtirafan kepada ahli-ahli Shaklee, aktiviti diselang selikan dengan perkongsian dari Master-Master Shaklee. kebanyakkan memberi motivasi dan kata-kata semangat kepada semua yang hadir. Dari yang dulunya hanya surirumah biasa hingga lah yang berkerjaya sebagai jururawat, peguam dan jurutera. Semuanya boleh berjaya jika ada kemahuan dan semangat yang tinggi.

Rasa puas dan seronok tu belum hilang lagi dan ditambah semangat membara untuk terus menerajui empire Shaklee ni... Banyak kelebihan yang Shaklee bagi pada ahli-ahli dia tak sama macam majikan ditempat kerja bagi.. Salah satunya boleh bekerja dari rumah... Tapi kena berdisiplin tinggi lah.. Sebab tu Shaklee bagi banyak kelas dan latihan untuk kita mantapkan perniagaan dan ketahanan dari segi mental dan fizikal...

Jika ada yang berminat nak sertai Shaklee ni.. Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan.

Agen Shaklee Terbaik Anda
Nurul Husna
0132390653










Saat terindah hidup wanita

Kepada semua wanita-wanita, apa agaknya perkara yang terindah dalam hidup korang?

💍💐 waktu korang di ijabkabul
🎓 waktu berjaya dapat ijazah/master/phd
📝 waktu dapat pekerjaan yang korang idam2kan
👶 waktu mengandung atau melahirkan anak

Pasti ada sesuatu yang terindah dalam hidup korang yang tak dapat dilupakan...kan... Antara perkara yang terindah dalam hidup saya adalah bila saya disahkan mengandung...bukan perkara lain tu tak seronok tapi bila mengandung ada sesuatu kelainan dalam hidup dan perubahan dari segi emosi, tindakan dan of coz bentuk bdn..hihi...

Bila kita dapat tahu kita mengandung, secara automatik terdetik dalam hati ada nyawa dalam rahim kita yang sedang membesar. Kita akan spontan menjadi lebih berhati-hati dalam setiap tindakan.. Pemakanan terjaga, mula ambil suplemen, baca bahan bacaan yang elok-elok, lebih banyak baca Al-Quran, buat senaman dan macam-macam lagi.

Sampai satu ketika bila bayi sudah matang kita akan dapat rasa degup jantung dan pergerakkan bayi kita. Masa tu hanya ibu-ibu yang tahu perasaan suka tu.. Betapa hebatnya ciptaan Allah SWT. Dan saat melahirkan adalah debaran maha hebat yang Allah berikan.. Sakit waktu melahirkan, tp bila lps 2-5  bulan dah tak ingat macam mana rasa sakit tu.. Ajaibkan.. Lepas tu mengandung lagi 😁.

Saya doakan semoga Allah bagi peluang kepada wanita-wanita didunia ni kesempatan dan peluang utk merasai pengalaman mengandung dan melahirkan. *saya pun nak rasa lagi 😁

✏ Untuk yang berusaha untuk mengandung boleh cuba set kesuburan: b- complex, gla complex, vitamin e dan zinc.

✏ Untuk yang dah mengandung boleh cuba set mengandung utk nutrisi ibu dan anak..

✏ Untuk yang dah melahirkan boleh cuba set bersalin...

Semua adalah untuk persedia sebelum dan selepas melahirkan anak... Menjaga kesihatan adalah penting untuk semua orang.. 😊

Hubungi Agen Shakee Terbaik Anda
Nurul Husna
013-2390653

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...