Ramping dengan korset, selesakah?

As salam dan hai,

Ramai wanita-wanita di luar sana sanggup berhabis banyak wang dan masa untuk kelihatan cantik dan menawan. Dari kaedah-kaedah tradisional, ubat-ubatan, program-program menguruskan badan sehingga ke pemakaian korset.
Fungsi korset adalah membentuk perut dan tubuh menjadi ramping. Selalunya korset akan laku keras waktu nak rasa. Al maklum la, time ni la nak pakai kebaya, beraya dengan bakal suami atau baru mencuba nak memancing hati teruna. :)



Di Indonesia kebanyakan wanita di haruskan memakai korset seusia belasan tahun. Tapi zaman sekarang ni dah tak berapa ketat sangat kot peraturan-peraturan tu. Macam kita juga, zaman mak-mak kita pinggang ramping-rampingkan.

Kat pasaran sekarang banyak korset diperkenalkan. Sama ada yang betul-betul selesa atau yang memakan diri. Jom tengok apa kesan bila pakai korset yang tak berapa 'ok'.

1. Jangkitan bakteria
    Akibat pemakaian korset yang tidak betul, kulit jadi sukar bernafas, berpeluh dan kulit jadi lembab dan gatal-gatal.
2. Ekzema
    Bahan korset yang kasar boleh menyebabkan alahan pada kulit dan menyababkan ekzema. Jika dibiarkan kulit akan menjadi teruk dan meninggalkan kesan hitam yang menjengkelkan.
3. Gangguan pencernaan & pernafasan
    Rasa tidak selesa, senak perut, kurang oksigen dan boleh menyebabkan gastrik.

TETAPI tidak semua korset tidak elok, cuma perlu berhati-hati...

Dengan pengambilan SET SHAPE UP Shaklee, anda tidak perlu risau. Shaklee dijamin selamat, bersih dan semula jadi. Dan berat badan akan turun dan In shaa Allah anda ramping semula jadi.

Dapatkan segera dengan menghubungi saya...

#Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Nurul Husna Bt Abdul Razak
ID : 1077605
013 2390653

Konsultansi secara esklusif kepada pelanggan saya termasuk
jadual pemakanan suplemen.

Protein Terbaik Untuk Kesihatan

Energizing Soy Protein

Sebahagian dari tubuh kita adalah Protein. Dan kita memerlukan protein untuk diet seharian. Kita memerlukan protein untuk membina sel-sel baru, mengantikan tisu-tisu lama yang rosak@cedera, penyembuhan luka dan untuk kesihatan yang menyeluruh.

Dari mana kita boleh dapat sumber protein? Sumber protein boleh didapati dari dua sumber iaitu protein haiwan (telur, daging, dan ikan) dan protein tumbuhan ( bijirin, kekacang, dan produk soya).

Shkalee memperkenalkan produk ESP- Energizing Soy Protein kepada dunia. Ia merupakan sumber protein yang lengkap iaitu "non-GMO" dan mempunyai 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. "Non-GMO" adalah keadaan dimana soya diproses pada kadar suhu yang rendah. Berbanding protein dari sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak, bebas laktosa dan lemak. ESP juga sesuai untuk yang ingin menurunkan atau menaikkan berat badan.

Antara kebaikan ESP:

* Sebagai sumber tenaga dan mengenyangkan (bantu untuk diet)
* Membantu membanyakkan susu ibu
* Anti-penuaan, menjadikan kulit cantik dan anjal
* Mengandungi lima vitamin B penting
* Mengimbangi hormon wanita
* Memulihkan fungsi prostat lelaki
* Baik untuk gastrik

dan macam-macam lagi.

#Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Nurul Husna Bt Abdul Razak
ID : 1077605
013 2390653

Konsultansi secara esklusif kepada pelanggan saya termasuk
jadual pemakanan suplemen.



Happy Birthday my little angle

Salam n Hi,

Pejam celik-pejam celik dah setahun my little angel dipinjamkan dari yang Maha Esa...Masih teringat detik-detik nak melahirkan dia... Tarikh 11hb Sept 2012 dah dikira lewat dari jangkaan. Sepatutnya 9 Sept.. Tapi semuanya kuasa Allah kan.... 10 Sept, saya kena tahan di wad sebab darah dah turun.. Contraction tak berselang 2 jam tapi sebab dah turun darah, doc suruh saya duduk kat wad je...

Jam 10 malam, makin kuat sakitnya, try panggil nurse bagitahu sakit sangat. Nurse pun bawa la jmp doktor, doktor seluk untuk tengok bukaan tapi masih 1 cm... WAAAA, lama lagi ke... Nurse suruh jalan-jalan untuk cepat buka tapi memang tak mampu dah rasanya.

Jam 2.30, contraction selang 2-3 minit, ada sorang nurse datang cek pesakit sebelah katil tegur 'sakit sgt ke dik'.. so saya angguk je.. Pegi cek sekali lagi bukaan, rupa-rupanya dah 5cm!! terus nurse suh duk atas wheel chair untuk masuk labour room, dia amik kan baju baby.. Saya call hubby suruh datang...

3 jam dalam labour room, jam 6.02 pagi baby pun keluar...citer dalam labour room mmg x leh lupa..hubby cakap saya susah nak push...mana nya tak susah, dari pukul 7 tak makan , tak de tenaga dah tu...saya nasihatkan untuk yang nak bersalin tu, makan cukup-cukup ye...

ni baby yang comel sangat tu..



Hayfa Sofia - My Little Angel

Gebu tak?? anak shaklee #set mengandung + #set menyusu

Tingkatkan kesuburan untuk dapatkan zuriat

Ramai yang bersedih kerana masih belum dikurniakan suriat. Dah macam-macam cara dicuba. Saya juga pernah merasa menunggu untuk mendapatkan zuriat sendiri. Sehingga ada yang bertanya-tanya dan juga memerli.

Bukan salah anda jika belum dikurniakan anak. Bersabar, uasah dan berdoalah.

Tips untuk tingkatkan kesuburan:

1) Berdoa pada Allah swt
  - Meminta pada yang Mencipta, Membentuk dan Memberi Rezeki.
  - Dah usaha, serahkan kebergantungan pada Allah swt.



2) Berat badan
  - Dapatkan berat badan ideal. Jika berat badan berlebihan, boleh ambil set kurus     shaklee dan jika kurang berat badan, boleh ambil set naikkan berat badan.             - Ketahui berat badan dengan kiraan BMI.



3) Amalkan cara hidup sihat
  - Makan makanan yang seimbang
  - Senaman yang kerap untuk stamina
  - Buat pemeriksaan doktor untuk memastikan tiada penyakit merbahaya yang             menghalang untuk mendapatkan zuriat.

4)Berhenti rokok & alkohol
  - Kedua-dua benda ini menurunkan peluang untuk mendapatkan zuriat.

5) Ketahui waktu kesuburan
  - Tidak kira haid regular/tidak, anda perlu mengetahui kiraan waktu kesuburan          anda. Rata-rata semua orang mempunyai smartphone, anda boleh                              mengdownload aplikasi utnuk mengira waktu subur.



6) Ambil suplemen tambahan untuk kesuburan


~GLA Complex - mengembalikan keseimbangan hormon wanita, melancarkan period, membentuk persekitaran rahin yang sihat bagi meningkatkan jangka hayat sperma dan sekaligus meningkatkan peluang persenyawaan, menambahkan kekuatan pelekatan sel cellular 'glue' yang dipanggil e-cadherin (menggelakkan cancer), membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti.

~Vitalea- membekalkan sumber nutrienyang diperlukan oleh badan

~ESP - Membantu membentu tisu rahim yang sihat, membentuk sel ovum yang sihat dan sempurna bagi meningkatjan peluang persenyawaan, mengekalkan tenaga.

~Zinc Complex - mengembalikan keseimbangan hormon lelaki, membantu membentuk sel sperma yang sihat dan sempurna, pembentukkan hormon testosterone, membantu kekalkan jumlah air mani, memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif untuk ke ovum.

~Vita -E Complex- melancarkan peredaran pembuluh darah, mengembalikan keseimbangan hormon lelaki, membantu membentuk sel sperma yang sihat dan sempurna

*Saya doakan pelanggan saya dikurniakan zuriat :)

#Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Nurul Husna Bt Abdul Razak
ID : 1077605
013 2390653

Konsultansi secara esklusif kepada pelanggan saya termasuk
jadual pemakanan suplemen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...