Set Kesihatan Keluarga (Family Wellness Set)



Set Kesihatan Keluarga mengandungi ESP, Vitalea, Vita-C dan B-complex. Dengan keadaan persekitaran yang tercemar, senaman yang jurang, makanan yang tidak seimbang, dan amalan gaya hidup yang tidak sihat, kita mudah untuk mendapat penyakit. Bukan penyakit yang biasa-biasa tapi kekadang tu penyakit yang kritikal. Anak-anak masih kecil perlukan kita untuk menjaga dan membimbing. Bila jadi sesuatu pada kita, kasihan pada mereka... Nauzubillah..

Kita ada banyak cara untuk mencegah dan salah satunya dengan Set Kesihatan Keluarga Shaklee ni. Antara kebaikan dalam set ni :-

*Membantu memperingkatkan kesihatan secara menyeluruh
*Membantu anda berasa lebih bertenaga
*Menguatkan sistem imun badan
*Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat.





Vitamin untuk Ibu Hamil yang membawa gen TALASEMIA


Apa itu TALASEMIA?

Penyakit Talasemia adalah penyakit bawaab di mana sistem tubuh penderitaanya tidak mampu memproduksi Hemoglobin yang normal. Ianya sejenis penyakit keturunan yang boleh diwarisi melalui Gen atau baka manusia. Boleh dihidapi oleh pelbagai bangsa, lelaki atau perempuan.

Jenis-jenis Talasemia

Talasemia Minor - Pembawa gen talasemia tidak menunjukkan apa-apa tanda atau masalah kesihatan. Pengesanan hanya boleh dibuat mengenai ujian darah talasemia. Seorang pembawa boleh menurunkan gen talasemia.

Talasemia Major - Pesakit talasemia major akan menunjukkan tanda-tanda sejak dari umur 3-18 bulan. Tanda dan gejala termasuk : 
- Keadaan pucat yang semakin ketara, sentiasa lemah dan resah
- Anemia yang serius boleh menyebabkan kesukaran bernafas
- Jaundis
- Perut buncit disebabkan pembengkakan hati dan limpa
- Tumbesaran terbantut
- Semakin anak membesar terdapat perubahan pembentukan dibahagian muka


Bolehkah Talasemia dicegah?

Talasemia hanya boleh dicegah dengan mengenal pasti pembawa gen melalui ujian saringan dan mengelakkan perkahwinan sesama pembawa-pembawa gen talasemia.

Bagaimana jika seseorang yang mempunyai Talasemia mengandung?

Tiada masalah. Seperti gambar rajah di atas, jika salah seorang ibu bapa membawa gen talasemia anak 25% akan membawa gen talasemia juga atau tidak menjadi seorang pembawa langsung. Hal ini terjadi kepada saya kerana saya pembawa gen talasemia. Apa yang menjadi kebimbangan doktor, jururawat dan saya sendiri ialah risiko sewaktu melahirkan. Pembawa talasemia sama risikonya dengan pesakit anemia.

Antara risikonya ialah :
- peratusan tinggi melahirkan anak pramatang
- pertumbuhan janin terencat semasa dalam kandungan
- berlaku tumbah darah sewaktu melahirkan

Selalunya ibu hamil yang mempunyai talasemia akan mengalami Hemoglobin(HB) rendah. Doktor akan memberi nasihat dari segi makanan untuk menaikkan paras HB. Untuk pembawa talasemia, kebanyakkannya TIDAK AKAN naik paras HB walaupun dengan memakan makanan tambah darah. Untuk itu, kita perlu ada suplement, bukan saja untuk menaikan paras HB tetapi mengelakkan berlakunya risiko seperti di atas.

Sebagai pembawa HB dan saya baru saja melahirkan anak, saya cadangan ibu-ibu diluar sana mengambil set SHAKLEE ini. Set ini membantu dari segi

*B-Complex- Pembentukan sel darah merah yang sihat dan sempurna
*ESP- Protien membantu dalam pembinaan sel-sel baru dalam tubuh badan termasuk sel-sel darah merah.
*Vit C- Penyerapan zat besi
*Ostematrix- Membantu meningkatkan tenaga



Ibu hamil TIDAK BOLEH mengambil VITAMIN E dan pembawa Talasemia pula TIDAK BOLEH mengambil VITALEA dan ALFALFA. Diharap ibu-ibu tidak terkeliru dengan cara pengambilan vitamin shaklee ni.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Nurul Husna
Shaklee Independent Distributor
013 2390653
*Saya akan memberi panduan kepada pembeli saya SAHAJA... :)



Kenali Shaklee

Keistimewaan Shaklee

Falsafah Produk Shaklee
Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee kerana telah membuat sesuatu yang berbeza dari yang lain iaitu mencipta produk yang SELAMAT dan terbukti BERKESAN.
Misi kami di Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.
Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI

SENTIASA SELAMAT
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat 
Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan:
Beberapa senarai TIDAK Shaklee:
  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif
Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.
Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
    Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
    LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
    produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM
Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar 
Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!
Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.
Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
  • Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
      daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Seronoknya hari-hari dengan OsteMatrix....

Salam dan hi,
Nak cerita sikit pasal Ostematrix Shaklee ni. Kira macam testimoni dari diri sendiri dulu la sebelum dengar testimoni orang lain. Sebelum saya mengandung dan waktu-waktu remaja dulu saya kerap kena cramp atau kejang kaki. Selalunya waktu hujan la. Memang jenis tulang tak kuat. Naik tangga skit dh lenguh-lenguh kaki. Bila malam je kena la cari minyak panas untuk urut. Bila dah start mengandung, kawan-kawan bagitahu waktu mengandung kaki lagi cepat dan selalu cramp. Tambah pulak berat dah naikkan. Bebanan bertambah. So, saya pun beli la set hamil shaklee. Saya memang dah tau pasal shaklee lama dah tapi on off ambil sebab tak mampu lagi masa tu. Set hamil ni ada Ostematrix, B-Comp, Vitalea, Vita C, ESP. Saya cuma ambil Ostematrix, B-Comp, ESP dan tambahan OmegaGuard. Sebab apa tak ambil Vitalea dan Vita C? Nanti saya bagitahu sebabnya ye...

Ok, bila saya dah start consume set ni, apa yang saya dapat????

Waktu mengandung: 
#kuatkan tulang, tak ada lenguh2 kaki, tak selalu cramp, kadang-kadang sebulan tu mmg tak de langsung cramp.
#kuatkan rambut - rambut dah tak gugur.
#senang buang air besar. 
# tak sakit kepala (migrain)

Selepas bersalin:
#badan jadi kuat
#tak letih dan lebih bersemangat bila dah bekerja. (pergi balik kerja naik 2 kali tren dan kereta)

Nak alami perkara yang sama? Jom ambil vitamin Ostematrix.

Nurul Husna binti Abdul Razak
ID : 1077605
email : nurulhusna.ar@gmail.com
call/sms/whatapp : 0132390653




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...